Onze Katten

                                            .                           

                               

Op 31 augustus 2004 kregen we Boris , een lilac brits korthaar. Zijn volledige naam was Boris Di Tavernelle Val di Pesa. Helaas is Boris in november 2013 onverwachts overleden.

                                   

Hij was een echt gezelligheidsdier. Iedereen die op bezoek kwam, was helemaal weg van hem.  Hij was ook een echte charmeur. Hij vond kittens ontzettend leuk, zorgde als een echte vader voor ze, maar vergat ook  weleens dat hij wel een stuk groter was.                      

In juni 2008 kwam Luna, een blauw britje bij ons. Op haar stamboom heeft zij de indrukwekkende naam  Daytona from Roma's Choice. Ze was ook nog een beetje familie van Boris. Zijn vader was haar overgrootvader!  Zij is uitgegroeid tot een hele mooie brit, die ook super-aanhankelijk is.   Ze heeft  ondertussen een paar keer een nestje gehad en was een geweldige moeder ! In 2016 mocht zij met pensioen.

                                        

Hieronder nog een paar filmpjes van deze donderstraal.

                    Filmpje 1

                    Filmpje 2

                    Filmpje 3

In oktober 2012 is onze cattery uitgebreid met Bounty, een seal point Ragdoll kater.  Gewoon voor de gezelligheid , omdat we de Ragdoll ook zoŽn mooie kat vinden en die ook nog een geweldig lief karakter heeft. We gaan dus niet met hem fokken.

                                   

Omdat het zo goed ging tussen Bounty en de 2 Britjes en we het leuk vonden om zowel van  de Brits Korthaar als de Ragdoll een poes en een kater te hebben, hebben we onze cattery uitgebreid met Quinty, een blue - lynx point  Ragdoll-poes.  Ook tussen haar en de andere katten gaat het heel goed. Ze is bovendien een erg aanhankelijk poesje, dat het liefst de hele dag bij je op schoot zit. Ze is echter ook heel ondeugend en lijkt soms meer op een hond dan op een kat. Als je een balletje weggooit , brengt ze het ook terug. Inmiddels heeft ze al ook al een paar keer een nestje gehad en is ze net als Luna een geweldige moeder.              

                                            

Onze jongste aanwinst is Nicky, een  dochter van Quinty. Zij is bij ons blijven wonen, omdat we ondertussen gezien hebben hoe ideaal de Ragdoll is met kleine kinderen. We willen daarom nu Luna te oud wordt voor een nestje verder gaan met het fokken van Ragdolls.    Nicky is een  seal-lynx-point Ragdoll.   Onze kleinkinderen zijn dol op haar en zij op de kinderen. Als je fluit komt ze heel hard naar je toe gerend. We hopen van haar in de toekomst ook een paar nestjes te krijgen.