R-nest

 

Quinty en Milo zijn 4 september weer samen ouders geworden, dit keer van 1 katertje en 2 poesjes.

Alle kittens zijn gereserveerd.

 

                                                                                              

De vader van de kittens Milo ( Darlinlildols Waimea ) woont in Zegge in cattery Rosevalleyrags

 

04-09-2019 Quinty had een vlotte bevalling van 2 kittens, na een rustperiode van 3 uur kwam er tot onze grote verrassing nog een kitten !!

     

Het grootste kitten woog 100 gram, het kleinste kitten 66 gram. Ze zijn allemaal erg beweeglijk.

05-09-2019. De kittens doen het goed. Het kleinste kitten, van 66 gram , gaat als een speer. Hij weegt nu al 80 gram !! Het krioelt allemaal lekker over elkaar heen. Een filmpje van ons drietal : 

Filmpje kittens R-nest 5 september 2019

16-09-2019 Ons drietal blijft het geweldig doen. De geboortegewichten waren 100-81 en 66 gram, nu wegen ze 280,198 en 213 gram. De oogjes zijn open, ze beginnen al wat meer op hun pootjes te staan en beginnen te kruipen. Ook mag er nu al af en toe door de kleinkinderen met ze geknuffeld worden. De oortjes zijn al aan het verkleuren.

     

30-0-2019 Quinty is weer een super-moeder, waardoor de kittens groeien als kool. Ze wegen nu  479, 372 en 368 gram . Krijgen ook steeds meer kleur. De oortjes en het neusje zijn al donkerder en ook het staartje is niet meer wit. Ze lopen nu ook al de hele dag door de bench. Ze vertikken het om allemaal tegelijk dezelfde kant op te kijken, dus een foto van het drietal samen is lastig. Daarom maar een filmpje ( eigenlijk nog leuker )

Filmpje kittens R-nest 30 september 2019

En een collage van het trio apart

13-10-2019 Weer even een update van de kittens. Ze zitten nog in de bench, maar ze zijn nu helemaal zindelijk, dus zogauw ze er nu uit gaan klimmen, gaat de bench weg en kunnen ze vrij door de kamer lopen. Doen ze nu ook regelmatig, maar het is toch wel handig om ze af en toe terug te kunnen zetten . Ze eten nu niet meer alleen vlees met rijstebloem, maar ook de brokjes gaan er goed in. Op alledrie de kittens zit een optie. Als het doorgaat, blijven de twee poesjes bij elkaar.

Van onze kleindochters hebben ze al namen gekregen. Het katertje heet Rambo en de poesjes Roxy en Rosie. Maar dit kan natuurlijk altijd nog door de nieuwe eigenaren veranderd worden.

       

     

18-10-2019 Alledrie de kittens zijn nu gereserveerd. De twee poesjes gaan samen naar Vlissingen en het katertje gaat naar Mill. Hij zit daar niet alleen, want daar woont al een Ragdoll, Poef. Ze lopen nu vrij door de kamer en vooral het het poesje met het smallere kopje, Roxy ( roepnaam Pixie ) , vindt dat heerlijk. Zij is echt het eerste met alles. Er wordt door de kleinkinderen heel wat met ze geknuffeld, dus ze zijn goed gesocialiseerd als ze hier verhuizen. Dat zal rond 6 december zijn. We zijn nu ongeveer op de helft van hun tijd bij ons.

06-11-2019 Het trio is  nu 9 weken oud  en ze hebben vandaag hun eerste enting gehad. De dierenarts heeft ze ook helemaal nagekeken , alles was in orde. Dit staat ook in de gezondheidsverklaring in hun paspoort.  Volgende enting over 3-4 weken. Ze zijn ondertussen ook al 2 keer ontwormd. Ze groeien goed, wegen nu alledrie bijna 1000 gram. Ze eten de kittenbrokken van Royal Canin en de blikjes van Almo nature. Maar ze vinden het ook nog heerlijk om bij Quinty te drinken. Gaan heel goed op de grote kattenbakken, zelfs met de klep van de kattenbak dicht. Ze rennen de hele dag door de kamer en klimmen in de krabtoren al tot helemaal bovenin. Hierbij een filmpje waarop te zien is hoe ze zich vermaken in de krabtoren.

Filmpje kittens R-nest krabtoren

   

               Rambo                                             Rosie                                               Roxy