Q-nest

 

 

                  Op Tweede Paasdag, 2 april 2018, is Quinty bevallen van 2 gezonde kittens, 1 katertje en 1 poesje.

                                                            Allebei de kittens zijn besproken

                                                                                   

                                      De trotse vader is Diamondsriver Eddie Murphy. Hij woont in Zegge in cattery Rosevalleyrags.

                                                                                                                 

 

11.04.2018  De kittens zijn nu 10 dagen oud en van 1 kitten zijn de oogjes open, morgen zal dat ook wel bij het andere kitten het geval zijn. Ze groeien heel hard. Bij de geboorte wogen ze 99 en 107 gram, nu 232 en 275 gram. De oortjes beginnen al te verkleuren. Het poesje is waarschijnlijk een blue lynx , het katertje waarschijnlijk een seal lynx

                                                                                                    

 

24.04.2018 Onze twins doen het heel goed. Ze groeien als kool , wegen nu samen net zoveel als een pak suiker. Ze kruipen al goed door de birthbox. Deze is echt ideaal. Quinty is erin bevallen en de kittens liggen er lekker beschut in. De opening zit op zo'n hoogte dat ze er niet te snel uit kunnen kruipen. Volgende week gaan ze waarschijnlijk in de bench en beginnen we met vast voedsel. Zodra ze zindelijk zijn mogen ze vrij door de kamer lopen. Pleegvader Bounty houdt nu de wacht.

                                                                                                     

 

We kunnen nu ook zien dat ze witte sokjes hebben, ze zijn dus mitted. De oortjes, het staartje en het neusje zijn aan het verkleuren, maar het duurt 3 jaar voordat ze helemaal op kleur zijn. Ze zien er nu wel echt uit als katjes, in het begin , als ze net geboren zijn, lijken ze altijd meer op hamstertjes.

                                                

                                                              Blue mitted lynx poesje                                        Seal mitted lynx katertje

 

18.05.2018 Wat worden ze toch snel groot ! Ons tweetal is al helemaal zindelijk en ze eten al goed vast voedsel, vlees, maar ook de brokjes gaan er goed in. Ze rennen nu lekker door de kamer, spelen ook met Nicky en Bounty en worden volop door de kleinkinderen geknuffeld. Ze zijn nu ruim 6 weken oud , we mogen er dus nog een weekof 6-7 van genieten. Daarna verhuizen ze. Het seal mitted lynx katertje gaat naar Den Haag en wordt  Zorro ( op de stamboom Quint ) genoemd . Het blue mitted lynx poesje gaat naar Geldrop en zal net als haar moeder Quinty  gaan heten.

                                                                                               

 

23.06.2018 Ondertussen hebben Zorro en Quinty hun eerste enting gehad , zijn ze al een paar keer ontwormd en is de stamboom binnen. Over ruim 1 week verhuisd Zorro naar Den Haag. Hij gaat wonen bij Bart en Patricia en krijgt meteen gezelschap van Bandit, ook een Ragdoll, die 3 dagen jonger is. Hij zal zijn zusje dus hopelijk niet teveel gaan missen.  Quinty gaat 9 juli, op de eerste dag van de zomervakantie, naar Geldrop. Ze komt daar dan bij 2 meisjes van 2 en 7 jaar, Nora en Mila, die dan omdat het vakantie is meteen de hele dag  met haar kunnen knuffelen. En dat zijn Zorro en Quinty wel gewend ! Onze kleinkinderen knuffelen er wat mee af, zij vinden het dan ook helemaal niet leuk dat de kittens weggaan.

                                                                                                                         Zijn het geen beauty's ?                                                                            

                                                                                   

                                                                                  Fenne met Quinty                                                       Milou met Zorro