Q-nest

 

 

                  Op Tweede Paasdag, 2 april 2018, is Quinty bevallen van 2 gezonde kittens, 2 katertjes

                                                            Allebei de kittens zijn besproken

                                                                                   

                                      De trotse vader is Diamondsriver Eddie Murphy. Hij woont in Zegge in cattery Rosevalleyrags.

                                                                                                                 

 

11.04.2018  De kittens zijn nu 10 dagen oud en van 1 kitten zijn de oogjes open, morgen zal dat ook wel bij het andere kitten het geval zijn. Ze groeien heel hard. Bij de geboorte wogen ze 99 en 107 gram, nu 232 en 275 gram. De oortjes beginnen al te verkleuren. Het grootste kitten is waarschijnlijk een blue lynx , het kleinste kitten waarschijnlijk een seal lynx

                                                                                                    

 

24.04.2018 Onze twins doen het heel goed. Ze groeien als kool , wegen nu samen net zoveel als een pak suiker. Ze kruipen al goed door de birthbox. Deze is echt ideaal. Quinty is erin bevallen en de kittens liggen er lekker beschut in. De opening zit op zo'n hoogte dat ze er niet te snel uit kunnen kruipen. Volgende week gaan ze waarschijnlijk in de bench en beginnen we met vast voedsel. Zodra ze zindelijk zijn mogen ze vrij door de kamer lopen. Pleegvader Bounty houdt nu de wacht.

                                                                                                     

 

We kunnen nu ook zien dat ze witte sokjes hebben, ze zijn dus mitted. De oortjes, het staartje en het neusje zijn aan het verkleuren, maar het duurt 3 jaar voordat ze helemaal op kleur zijn. Ze zien er nu wel echt uit als katjes, in het begin , als ze net geboren zijn, lijken ze altijd meer op hamstertjes.

                                                

                                                                       Blue                                                                                   Seal

 

18.05.2018 Wat worden ze toch snel groot ! Ons tweetal is al helemaal zindelijk en ze eten al goed vast voedsel, vlees, maar ook de brokjes gaan er goed in. Ze rennen nu lekker door de kamer, spelen ook met Nicky en Bounty en worden volop door de kleinkinderen geknuffeld. Ze zijn nu ruim 6 weken oud , we mogen er dus nog een weekof 6-7 van genieten. Daarna verhuizen ze. Het seal mitted lynx kitten gaat naar Den Haag en wordt  Zorro genoemd . Het blue mitted lynx kitten gaat naar Geldrop en zal Mick gaan heten. Voor de stamboom zal er bij allebei Quint voor gezet worden.