P-nest

 Op 1 maart 2017 is Quinty heel vlot bevallen van 4 kittens. Het zijn 3 katertjes en 1 poesje.

                                                                             Alle kittens zijn besproken

                                                                    

12-03-2017 : Het was niet nodig de kittens bij te voeden. De dierenarts heeft ze al een keer nagekeken en alles was in orde.  Na 10 dagen was hun gewicht al ruim verdubbeld.

                                                                          

                                                                      

 

Omdat ze al wat begonnen te kruipen hadden  we het schot in de werpkist eruit gehaald, maar hier was Quinty het niet mee eens ! Toen we de volgende ochtend beneden kwamen, bleek dat ze de kittens  naar de krabton versleepd had, zodat ze wel dichter bij haar moesten blijven.

                                                                        

Maar we hebben een compromis gesloten....ze liggen nu in een kattenhuisje, waar ze toch iets meer ruimte hebben, maar ook dicht bij Quinty blijven.

                                                                        

De oogjes zijn nu open en de oortjes, het neusje en het staartje beginnen al wat te verkleuren.

 

28-03-2017     : De kittens doen het supergoed. Ze liggen nu in het kleine krabtonnetje in de bench, waar ze lekker dicht bij elkaar en mama kunnen liggen.

                                                                        

Maar ze kruipen ook al uit de krabton en kunnen samen heerlijk spelen. Het is nu ook gelukt om ze een keer allevier tegeljk naar de camera te laten kijken, ze beginnen te reageren op geluiden, waarmee we ze kunnen lokken.

                                                                         

 

Sinds gisteren krijgen ze ook vast voedsel, ze hadden al heel snel door dat dat heel lekker is. Bij de geboorte wogen ze 100-100-110 en 120 gram. Nu wegen ze 365-407-456 en 403 gram. Over een paar dagen zetten we een klein kattenbakje in de bench en Quinty leert ze dan wat hiervan de bedoeling is. Dit begrijpen ze meestal heel vlot. Zogauw ze zindelijk zijn, mogen ze vrij  in de huiskamer lopen.

Het socialiseren is ook begonnen, de kinderen vinden het prachtig om nu al wat  met de kittens te kunnen spelen. Quinty vindt dat ook prima en komt ze niet meer meteen terughalen.

                                                                        

 

25-04-2017  : We  zijn weer bijna een maand verder , de kittens zijn nu 8 weken oud. Ze hebben nu een hele leuke leeftijd, zitten niet meer in de bench,  maar rennen heerlijk door de kamer. Ze eten goed, wegen nu allemaal r

                                                                n zijn helemaal zindelijk. Het kitten met het paarse bandje heet Pim en gaat wonen bij Tom, Sandra en Bas in Herveld. Bij Mark en Sabrina in Zeewolde komen 2 kittens, Noa (groen bandje) en Fay ( rood bandje ). Het kleinste kitten, dat ondertussen ook al flink gegroeid is, gaat naar Kim in Hellevoetsluis, voor hem moet nog een naam bedacht worden. Ze verhuizen rond Pinksteren, begin juni.

 

                                         

 

29-05-2017 : De tijd gaat snel als je kittens hebt........ze gaan ons alweer verlaten. Ze zijn er helemaal klaar voor, ze hebben hun inentingen gehad, zijn ontwormd, gechipt en de stambomen zijn binnen. Ze zijn ook flink gegroeid. Het kleinste katertje, dat ondertussen ook een naam heeft , nl ( Pretty ) Blue, is zelfs niet meer het kleinst. Dat is nu ( Princess ) Fay, het poesje, maar ook zij is een flinke dame, nl ruim 1800 gram. Het zwaarst is (Perfect) Pim. Hij weegt ruim 2000 gram !! De andere twee ( Pretty ) Blue en ( Prince) Noa zitten hier tussenin. Ze racen volop door de kamer, dus het zal heel stil worden als ze straks verhuisd zijn. Wat zullen we ze missen !!