O-nest

Op 27 maart  2016, 1e Paasdag,  is Quinty bevallen van 2 kittens, 2 katertjes !

De kittens zijn allebei al besproken . Ze gaan samen naar Hans en Debby in Ulvenhout.

Quinty was wezen logeren bij Milo, een blue point kater, hij woont bij cattery Rosevalleys in Zegge.                                

                               

                                                            

                                                              

14-04-2016 : na een relaxte bevalling in de krabton is Quinty de trotse moeder geworden van 2 katertjes. De eerste 10 dagen hebben Quinty en haar kittens rustig boven gelegen, daarna zijn ze naar beneden verhuisd en liggen ze in de krabton in de bench.Ze zijn nu ruim 2 weken oud en ze groeien goed, zoals op de volgende foto wel te zien is.

                                                     

De 2 broertjes slapen natuurlijk nog veel, maar het kruipen begint al steeds meer op lopen te lijken en ze beginnen de boel al wat te verkennen. Het duurt niet lang meer en dan klimmen ze uit de krabton.

                                                    

                                                              

                                                      

 

26-04-2016 : helaas hebben we een paar dagen geleden een van de kittens moeten laten inslapen. Hij bleek een heel ernstige aangeboren hartafwijking te hebben. Zijn broertje is door de dierenarts heel goed nagekeken en hij is gelukkig helemaal gezond.

Het katertje dat samen met zijn broertje naar Ulvenhout zou gaan, gaat toch naar Hans en Debby. Ze hebben gelukkig nog een vriendje voor hem gevonden, van dezelfde leeftijd, zodat hij daar niet alleen is. Ondertussen weten we ook de naam die op zijn stamboom komt te staan , nl : Oasis Mandalay Singapura van Tiktik. Zijn roepnaam wordt Mandalay.

Mandalay doet het heel erg goed.  Hij weegt al 600 gram en wordt met de dag mooier !

                                                     

Hij gaat ook al op het kleine kattenbakje dat in de bench staat. Als hij over een paar dagen helemaal goed zindelijk is, kan de bench de kamer uit. Quinty vindt het er eigenlijk wel tijd voor worden dat hij wat meer in de kamer gaat rondlopen. Op het filmpje is te zien hoe ze dat nu voor elkaar krijgt.

 

Filmpje van Oasis