L-nest

 

We hebben ons eerste Ragdoll-nestje !!!!

Alle kittens zijn besproken

Op 20 oktober 2014 is Quinty bevallen van 4 kittens. Ze zijn nu nog helemaal wit. Na een week of vier beginnen de kleurtjes te komen.

De vader van de kittens is Leopold. Hij woont in Eindhoven bij Ragdoll cattery "Lestbest". Leopold is net als Bounty een sealpoint en hij is een echte knuffelkat. Dit moeten dus haast wel heel erg aanhankelijke kittens worden, want ook Quinty is gek op knuffelen.

En van de kittens is helaas, ondanks elke 2 uur bijvoeden, na enkele dagen overleden.

        

02-11-2014 : De kittens , 2 katertjes en 1 poesje, groeien goed. De oortjes zijn al aan het verkleuren, de oogjes zijn open. Ze beginnen al wat rond te kruipen. Quinty is een heel zorgzaam moedertje. Om ze goed uit elkaar te kunnen houden, hebben ze nu bandjes om. De 2 katertjes zijn al besproken. Het poesje is nog beschikbaar.

                                                  

09-11-2014 Quinty heeft er een pleegkindje bij gekregen. En van de kittens van Luna, het poesje met het roze bandje ligt nu bij haar. Luna had niet genoeg melk voor 5 kittens en daarom hebben we het even op deze manier geprobeerd. Nu hebben ze allebei 4 kittens. De overstap ging zonder problemen. Quinty accepteerde het kitten meteen. Wel een leuk gezicht, en blauw kitten tussen de rest wit. Ze beginnen al steeds meer te verkleuren, de snoetjes, de pootjes en de staartjes. Over een week kunnen we waarschijnlijk wel zien wat de uiteindelijke kleur gaat worden. Het duurt 3 jaar voordat ze helemaal op kleur zijn.

                                                

23-11-2014 De kittens worden al groot. De kleuren zijn nu ook te zien. Het zijn alledrie sealpoints. Ze beginnen al vast voedsel te eten, duitse babyvoeding, dit is alleen vlees, heel erg fijn, een soort mousse. Hierin zitten veel eiwitten, dus daar groeien ze goed op. In Nederland gooien ze bij de babyvoeding altijd groente erbij, dus daarom niet geschikt voor de kittens. Het katertje met het blauwe bandje blijft in Nuenen wonen, samen met een katertje van Luna. Hij gaat Luigi heten en het andere katertje Mario. Het andere katertje gaat naar Thijs, Sabrina, Liza en Noud in de Meern. Zijn naam wordt Linky.

                                                 

                                                             Luigi             Poesje                 Linky

 

07-12-2014. De kittens zijn alweer 7 weken. Het gaat hard. Ze zijn nu op de helft van de tijd dat ze bij ons zijn. Ze lopen nu vrij door de kamer, zijn helemaal zindelijk, eten brokjes en vlees en beginnen de boel al op stelten te zetten. Onze twee oudste kleindochtertjes hebben al hun favoriet bij de kittens. Fenne van 5 jaar is weg van Linky en Milou , 3 jaar, van het poesje, dat door  Fenne Lola genoemd

 

                               

                                                        Luigi

                                                   

                                                                                  Lola

                                                                                                

                                                                                                                          Linky                                                        

                                       

                                            

         Luna en Quinty zorgen ook voor elkaars babys. De ene keer liggen ze bij Quinty, de andere keer bij Luna.

21-12-2014 Vandaag hebben de kittens de eerste enting gehad en zijn ze allemaal door de dierenarts goed nagekeken. Alles was in orde! Lola heet voortaan Lizzy en zij gaat straks wonen bij Robert en Xandra in Moordrecht.

Het is nog een keer gelukt om alle kittens  op n foto te krijgen.