K-nest

Op 5 juni is Luna bevallen van 5 blauwe kittens, 4 katertjes en 1 poesje,  Zoals iedere keer bij haar ging het weer heel vlot.

De kittens wogen bij de geboorte 98, 98, 98, 89 en 84 gram. Het kleinste katertje  hebben we in het begin wat bijgevoed.

09.06.2013 De kittens zijn nu 5 dagen oud en ze doen het goed. In het begin had Luna  wat moeite met het op gang komen van de voeding, maar ja , het is ook een groot nest. Dit gaat nu prima, ze groeien goed.

                                           

17.06.2013 Sinds 2 dagen zijn de oogjes open, ze kijken nog wat waterig, maar over een paar dagen zien ze er al uit als echte poesjes. Ze beginnen ook al wat te kruipen. Ondertussen zijn van de 2  besproken katertjes de namen ook al bekend. En katertje krijgt als roepnaam "Boris", zijn stamboomnaam moet met een K beginnen, dus dat wordt King Boris. Het andere katertje komt Kobus te heten.

Hier volgen wat foto's van ons quintet.

                                             

                                                             katertje met blauw bandje

                                              

                                                           katertje met groen bandje

                                               

                                                           katertje met oranje bandje

                                               

                                                          poesje met roze bandje

                                               

                                                           katertje zonder bandje

 

08.07.2013 De tijd gaat snel. De kittens zijn alweer bijna 5 weken oud. Ze zien er nu uit als echte poesjes. In het begin hebben we dus het kleinste katertje ( met het gele bandje) moeten bijvoeden, want hij werd door zijn grotere broers en zus bij het drinken steeds weggeduwd. Sinds een paar dagen krijgen ze nu vast voedsel en nu is hij de grootste schrokop. Als de anderen inde buurt van zijn portie komen begint hij te grommen, hij maakt ze goed duidelijk dat dat van hem is, afblijven dus ! Kan goed zijn dat hij de grootste is als ze verhuizen.

De eerste wormenkuur hebben ze ook al gehad.

Er zijn 4 kittens besproken. Het poesje gaat naar Amstelveen, de katertjes naar s Gravenzande, Middelburg en Almere . Van 2 katertjes wisten we de naam al, nu heeft ook het poesje een naam : Kruimeltje. Over een week weten we welk katertje waar naartoe gaat.

                                             

                                                       oranje bandje - groen bandje

                                     

                                              blauw bandje-geel bandje-roze bandje

 

14.08.2013 De kittens hebben nu de eerste enting gehad. Ze zijn ook allemaal goed gezond verklaard door de dierenarts. De stambomen zijn ondertussen ook aangevraagd. De stamboom-namen zijn King Boris ( oranje bandje, gaat naar s Gravenzande ), Kobus ( blauw bandje, gaat naar Middelburg), Kick (groen bandje, gaat naar Almere) en het poesje Kruimel, zij gaat naar Amstelveen. Het katertje met het gele bandje heet Kyano. Hij is nog beschikbaar, maar de roepnaam mag best anders zijn dan Kyano. Ze zijn nu op een heel leuke leeftijd, ze rennen door de kamer en zijn af en toe heel ondeugend.Omdat ze zo actief zijn , is het heel moeilijk om ze goed op de foto te krijgen.

21.10.2013 Inmiddels zijn alle kittens al verhuisd en hebben het prima naar hun zin in hun nieuwe tehuis. Kyano heet nu Gizmo en woont in  Barendrecht. Binnenkort hopen we foto's van hen in hun nieuwe omgeving te kunnen plaatsen.