J-nest

Sinds 20 mei is Luna de trotse moeder van 3 kittens. De trotse vader is Gr.Int.Ch.Kerel van M & M. Hij woont in Nistelrode bij cattery M & M.

22.05.12 Luna maakte het wel spannend deze keer. De vorige keren beviel ze iedere keer op dag 65 van haar zwangerschap. Deze keer duurde het 2 dagen langer. Toen de weeŽn begonnen, zocht ze steun bij Boris.

                                                

Na een vlotte bevalling mocht ze lekker met haar 3 kittens gaan uitrusten. Zoals iedere keer is ze ook nu weer een heel zorgzaam moedertje. Na 2 dagen zijn de kittens ook al wat gegroeid.

                                            

 

3.06.2012 De kittens zijn vandaag alweer 2 weken oud en ze doen het super. Ze zijn allemaal goed gegroeid. Het lijkt wel alsof ze slagroom krijgen !  

Het zijn 2 poesjes en 1 katertje. Ze hebben bandjes gekregen in de kleuren rood, wit en blauw.  De oogjes zijn open en ze beginnen al wat rond te kruipen.

                                           

                                   

 

Ze liggen nu nog lekker met mama in de kleine krabton, maar morgen verhuizen ze naar de bench. Het zal nl. niet lang meer duren of ze krabbelen  uit de ton. Het poesje  met het witte bandje komt al nieuwsgierig naar buiten kijken.

                                               

 

17.06.2012. Ons drietal loopt al vrolijk door de bench, ze beginnen ook al echt met elkaar te spelen. Ze  hebben ondertussen hun geboortegewicht ruim verviervoudigd.                 

Sinds 2 dagen krijgen ze ook "vaste " voeding , potjes Hipp, dit is duitse babyvoeding, vlees  waar geen groenten aan toegevoegd zijn. Ze vinden het heel lekker en hebben al goed in de gaten hoe ze dit zelf moeten eten. Hieronder een filmpje van het poesje met het rode bandje.

Filmpje van de eerste echte hapjes

Het katertje en het poesje met het rode bandje zijn  ondertussen besproken en hebben ook al een naam gekregen. Het katertje heet JOEP en gaat straks wonen bij Jori en Romy in Deurne. Het poesje heet SOPHIE en gaat naar Nieuwerkerk aan den IJssel naar Conny, Henry, Lars en Koen. Op het poesje met het witte bandje zit nog een optie, maar Linda en Rick uit Enschede komen  binnenkort kijken en dan zal zij waarschijnlijk ook wel besproken zijn.

Nog een foto van alledrie op een rij.

                                         

 

24.06.2012 We zijn weer een week verder en nu is ook het poesje met het witte bandje besproken. Ze gaat inderdaad naar Rick en Linda in Enschede. Ze denken nog even na over een naam.

Het drietal weet ondertussen ook al de kattenbak goed te vinden. Alles gaat netjes daarin. Ze eten ook erg goed, vooral Joep blijft aan het eten als hij de kans krijgt. Ze krijgen nu behalve de potjes vlees ook kittenbrokjes. Gisteren hebben ze tonijn gegeten, wat er ook erg goed in ging. 

Op onderstaande tabel is te zien hoe goed ze groeien. De ene week gaat de een wat harder, de volgende week weer een andere.   Sophie is op het moment de actiefste, vandaar dat zij deze week wat minder aankwam. Aan het gewicht van Joep is wel te zien dat hij de grootste eter is.

                      

Deze week hebben ze als echte modellen voor de foto's geposeerd. Is voor een keer  ook leuk.

                                                            

                                                           

                                                            

 

08.07.2012 Ons drietal is alweer 7 weken oud. Ze vinden het heerlijk om door de kamer te rennen en overal op en onder te klimmen. Ze hebben genoeg speelgoed, maar ze vinden het het leukst om achter de staart van de grote katten aan te zitten, die dit dan weer niet altijd even leuk vinden. Het gevolg is dat ze nu af en toe een draai om hun oren krijgen, maar daar trekken ze zich niets van aan. De gewichten laten  ook een goede stijgende lijn zien. Sophie verbruikt nog steeds de meeste calorieŽn, want ze eet net zoveel als de andere twee.

Het poesje met het witte bandje heeft nu ook een naam : Jinx. Ze heeft nu trouwens geen wit bandje meer, maar een geel. Sophie heeft nu rose en Joep nog wel blauw, maar een fellere kleur . De andere bandjes werden te klein en in de grotere maat was er geen rood/wit/blauw.

                                          

                                                                                 Het hele stel bij elkaar

                                                                  

                                                                                             Sophie                                            

                                                                   

                                                                                                  Jinx                       

                                                                    

                                                                                               Joep

 

 

05.08.2012 Het gaat hard, de kittens zijn nu 11 weken oud. Nog even en ze verhuizen naar Nieuwekerk a/d IJssel, Enschede en Deurne.Sophie gaat al over 1 week, Jinx en Joep blijven nog ruim 2 weken. Ondertussen zijn ze al een paar keer ontwormd en hebben de eerste enting al gehad. Ook de chip is al gezet. Het wordt steeds moeilijker om ze samen op de foto te krijgen, ze hebben het veel te druk met van alles. Maar het is toch nog gelukt.

                                                       

                                                                Jinx            Sophie                   Joep

Behalve de boel binnen op stelten te zetten, vinden ze het ook heerlijk buiten in de tuin en als het warm is lekker tussen de planten gaan liggen.

                                                       

                                                                                         Jinx                         

                                                        

                                                                                          Sophie

                                                         

                                                                                        Joep

                                                     In de laatste 4 weken zijn ze ook hard gegroeid!

                             

09.10.2012. Ondertussen is ons drietal alweer enkele weken geleden verhuisd. Ze hebben het alledrie prima naar hun zin. Joep is de beste maatjes met Sam, de kater die al bij Jori en Romy woonde. Sophie heeft een vriendje gevonden in een cavia, waar ze iedere keer bij in de kooi springt. En Jinx wordt gewoon lekker verwend   door Linda en Rik.                      

                                                                                 Jinx

                                                          

                                                                                Sophie

                                                           

                                                                                  Joep

                                                            

 

Op 18 november 2012 is Sophie  naar de kattenshow van Felikat in Nieuwegein geweest. Ze werd hier tweede !!!! We mogen dus trots zijn op haar.