D-nest

Op 11 november is Dinky bevallen van 5 kittens, 2 katertjes lilac, 1 poesje lilac, 1 katertje chocolate en 1 poesje chocolate. 

 

Dit is ons D-nestje. 

21.11.08 Helaas hebben 3 kittens het niet gered. De overgebleven 2, een lilac poesje en een lilac katertje groeien goed. Ze zijn ook door de dierenarts nagekeken en zijn zo te zien goed gezond. Ze hebben hun geboortegewicht al ruim verdubbeld.  

                        

 

03.12.08 Onze twee lilacjes doen het hardstikke goed. Ze beginnen al wat te lopen. Ze worden steeds leuker nu. Ook Boris en Luna vinden de kleintjes heel interessant.

                                    

                                                                   

07.12.08  De kittens hebben voorlopige namen. Het katertje heet Djambo en het poesje Daisy. De uiteindelijke namen krijgen ze natuurlijk van de nieuwe eigenaren.            

                              

                                                            Daisy komt al in de kerststemming

                                                    

11.12.08  Vandaag alweer één maand oud. Allebei de kittens zijn nu besproken. Djambo gaat naar Astrid in Eindhoven en Daisy, die voortaan Florien heet, gaat naar Neeltje en Erik Pieter in Den Bosch. Ze zijn al echt samen aan het ravotten. De eerste pap hebben ze ook al op, maar echt lekker vinden ze dat nog niet.

                                   

25.12.08 De bench is uit de kamer. Djambo en Florien groeien goed, ze eten ook al wat van de harde brokjes en vinden het heerlijk om door de kamer te rennen. Ook de krabpaal vinden ze heel leuk. Je kunt er zelfs bij je moeder het eten gaan halen. Hier weer wat foto's en zelfs een filmpje van ons stel.                                                                                        

            

           

                                                    Alle britjes op de krabpaal

                                  

                                                                                                               

Hieronder nog een filmpje van Djambo en Florien

Djambo en Florien tijdens het speelkwartier

06-01-2009 Djambo en Florien hebben ondertussen ook kennis gemaakt met de sneeuw. Ze vonden het wel leuk. De eerste wormenkuur hebben ze ook gehad en het eten van de brokjes gaat ook heel goed. Djambo weegt zelfs al één kilo!       

                                   

 

Hier ook nog een filmpje van de sneeuwpret.

Djambo en Florien op wintersport

26-01-2009 Nog 2 weken dan gaan onze Dolly Dots naar hun nieuwe tehuizen. Ze groeien ontzettend hard. Florien weegt bijna 1250 gram en Djambo ruim 1400 gram!! Djambo is een echte kater en Florien een slank poesje. Ze is ook ontzettend actief. Verbruikt gewoon veel meer calorieën dan haar broertje. Djambo wordt echt zo'n gezellige knuffelbeer. Florien is ook wel aanhankelijk, maar je ziet haar gewoon denken " wat kan ik nu weer uitspoken!" Ze zijn echt heel verschillend van karakter, maar dat maakt het juist heel leuk.

  

08-02-2009. Gisteren is Florien opgehaald door Neeltje en Erik-Pieter. Ze gaat bij hen in Den Bosch de boel onveilig maken. Ze was hier een goede hulp in de huishouding. Ze vond het heel leuk om te helpen met  stofzuigen en de afwasmachine leeghalen. Vandaag hebben we Djambo weggebracht naar Astrid en Bert. Hij heeft bij hen ook meteen een vriend, Tijger, een rode kater, die heel nieuwsgierig reageerde op Djambo. Dat komt wel goed tussen die twee. We kunnen Djambo mooi zien opgroeien, hij woont maar twee deuren van ons vandaan.